HOGYAN LEHET ROSSZ HATÁSSAL RÁD VALAMI AMI MÁSOKNAK ÖRÖMÖT OKOZ?

maszk-szomoru-nevet

A szavak érzelmeket váltanak ki. Nagyon sok ember teljesen másként reagál egy-egy szóra, mint a többség. A szeretet szó például nagyon rossz érzést kell abban, akinek a gyerekkora szeretet-hiányos volt. A szeretet szóról ez esetben épp az jut eszébe, hogy mennyire nem szerették gyermekkorában. De akár a karácsonyi őrület közepén is érezheti magát valaki egyre rosszabbul, bár mindenki készülődik, vásárol ő pedig nem érti miért nem tud rész venni ebben az „örömteli készülődésben”. A megfejtés a gyerekkora. Hiszen, ha a karácsony náluk nem szeretetben telt, hanem épp a szokásos ordítós, verekedős napokat élték, nem tud örülni ennek az ünnepnek.


De akár a nagyon divatos „elengedés” szó is lehet negatív. Egyik páciensnél kifejezetten rossz érzéseket okozott, sőt a napi kántálás nyomán komoly emésztési zavarai támadtak. Szerencsére kiderült, hogy ez a szó neki miért káros. Amikor édesanyja már „halálosan fáradt” volt ő sokáig nem engedte meghalni, érzelmeivel visszatartotta őt. Majd amikor egy spirituális tanácsadó azt mondta, hogy el kell engednie, és megtette két nappal később édesanyja eltávozott az élők sorából. Ezért ő az elengedés szót tudatalattijában a halállal azonosította. Az ok felderítése után – szembenézve a rossz emlékkel – már nem volt gondja az elengedéssel, sem a szóval.

De még egy verstanulás közben is kiderülhetnek negatív emlékek, kellemetlen élethelyzetek. Egyik „tanítványom” képtelen volt megtanulni azt a szót, hogy „kínzó”. A vers tanulása során egyre dühösebb lett, hisz amúgy nagyon könnyen tanult verseket, nem értette miért pont ezt az egy szót nem bírja megjegyezni. Szerencsére tudatalattijában kutatva megleltük ennek a szónak a kellemetlen emlékét, és utána 2 perc alatt megtanulta a verset és soha többet nem okozott nála gondot ez a szó.

Mi ennek a magyarázata? A szavak képzeteket ébresztenek a fejben. Ugyanarról a szóról mindenkinek más jut eszébe. Hiába tűnik egy-egy szó pozitívnak, előre mutatónak, egészség- vagy pénzbevonzónak, ha kellemetlen érzést kelt benned, ne használd. A gyógyító gondolatokat arról lehet felismerni, hogy kellemes emlékeket ébresztenek benned. Csak azt a szót jó programozni/kopogtatni, amelyiktől a tested jól érzi magát. Ugyanakkor az emlékeket, amelyek ezekhez a pozitív-negatív szavakhoz fűznek felhozhatjuk tudatalattidból, és a szembenézés gyógyít. Tehát nem kell egy életen át kerülgetni ezt a szót, csak a negatív emléket kell feldolgozni.

Facebook Comments