Hogyan működnek a mantrák és milyen előnyökkel szolgálnak számunkra?

A mantrák mágia vagy szakrális képletek (hang, szótag, szó vagy mondat) a hinduizmus és a buddhizmus különféle iskoláiból származnak, de vannak mantrák más vallásokban is. Néhány mantra a védikus időkből származik, és olyan időkből származik, amikor nem létezett vallás, és sok ezer évesek. A mantrákat fel lehet használni a mindennapi tevékenységek során, mivel megnyugtatják az elmét, és segíthetnek a koncentrálásban. A mantrákat fel lehet használni meditációra, és kombinálhatók más spirituális technikákkal bizonyos gyakorlatok megvalósításához. Különböző gyógyítási technikákra is alkalmazhatók.

mantrák

Hogyan működnek a mantrák?

Minden kérdés, gondolat és érzelem olyan energiákból áll, amelyek állandó rezgés állapotában vannak. Finom rezgéseket váltanak ki, amelyek hatással vannak a környezetükre. Az ókorban a nagy tanárok képesek voltak érzékelni ezeket a rezgéseket, és olyan mantrákat fedeztek fel, amelyek rezgéseket váltanak ki, amelyek energiát adhatnak az agynak, és fel tudják ébreszteni az elme néhány rendkívüli tulajdonságát. Minden mantra tartalmaz egy meghatározott rezgéskészletet, amelyet általában kisebb energiablokkokból (szótagokból) építenek. Tökéletesen vannak megtervezve (energetikailag, matematikailag stb.) Minden élőlény érdekében, és az általuk képviselt rezgésre vannak hangolva.

Hogyan hatnak ránk a mantrák?

A mantrák sok szempontból hatalmas hatással vannak ránk. Ezek egy része a személy hangjának, mentális és fizikai szándékának vibrációs hatása, valamint az egyes szavak mögött álló kollektív érzelmi energia hatása az idő múlásával történő folyamatos ismétlés miatt. Bármelyik szó kimondásának fizikai rezgése is van. A beszéd ereje képes létrehozni.

Minden általunk ismert szó érzelmi reakcióval bír, mert az egyes szavakhoz kapcsolódó tapasztalataink függenek tőlünk. Az emberek egyes szavak iránti kollektív érzelmek hatással vannak ránk is.

Például, ha egy pozitív szót (azaz a szeretetet) szándékosan mondanak, ez érzelmi energiaváltozást ébreszt. A mantrákat általában néhány ősi nyelvben (azaz szanszkrit nyelven) készítik, és ezek a szavak évszázadok alatt több milliárdszor megismétlődnek, így hatalmas energiájú hatással vannak ránk.

A szent számoknak, például a 21-nek vagy a 108-nak meghatározott jelentése és hatása van, ezért gyakran ajánlott bizonyos szent számokat követni, amikor az ismétlést számolja.

A mantra teljes lehetőségeinek kiaknázásához egy gurura (vagy egy tanárra) van szükség a felhatalmazás vagy a beavatás megszerzéséhez, de nem szükséges.

Szimbólumok

A mantrák képileg szimbólumként ábrázolhatók. Ezek a szimbólumok szintén nagyon erősek, és a mantra rezgésének vizuális energiáját képviselik. A szótagok eltérő színűek lehetnek. Mivel a színek spektruma eltérő, ezek a frekvenciák a mantra funkcióját és célját is növelik.

A mantrák jelentése

Néhány mantrának van jelentése, másnak nincs. Ha a mantrának van jelentése, akkor jó ismerni néhány szó jelentését, de nem szükséges. A mechanikus ismétlés kitesz minket a mantra előnyeibe is. Gyakorlásunk során olyan érzéseink és megérzéseink is lehetnek, amelyek segíthetnek társítani néhány jelentést.

A mantrák előnyei

A mantrák fizikailag, mentálisan és érzelmileg is hatással vannak ránk. Átprogramozhatják a sejteket harmonikus egészségük helyreállítása érdekében. Emellett pozitívan befolyásolják auránkat és energiát adnak a pránánknak. A mantrák segíthetnek abban, hogy több pozitív energiát, együttérzést, egészséget és jólétet hozzunk az életünkbe.

Érezhetjük a mantra néhány előnyét is, és nem olyan fontos, hogy ismerjük a mantra összes előnyét. Például az Avalokiteshvara mantrája (Om Mani Padme Hum) kapcsolatot teremt az Avalokiteshvara együttérzésével, még akkor is, ha nem ismeri a mantra jelentését.


Tudjon meg többet a mantrákról:
Mantrák a tibeti mantrák nyugati perspektívájának
leírásából és előnyeiből

Facebook Comments