HIPNÓZIS: LEHET-E, SZABAD-E MINDENKIT HIPNOTIZÁLNI?

Spirituális körökben elterjedt terápiás módszer a regressziós hipnózis. Ugyanakkor sokan jelzik, hogy őket nem lehet így kezelni. Van, aki elkeseredik emiatt, van, aki büszkén mondja, ő erős akaratú, őt azért nem tudják vissza vinni előző életbe. Csak arról nem esik szó, hogy akit nem lehet, azt miért nem, és jó-e mindenkinek ez a terápiás módszer.

A regressziós hipnózis akkor célszerű, ha jelen életünkben nem találjuk valamilyen lelki panasz, elakadás okát. De nem mindenki alkalmas erre az utazásra. A léleknek kellően felkészültnek kell lennie, hisz néha nagyon durva dolgok derülnek ki előző életünkből.

Egyik kezeltem számára például nagyon hasznos volt, mert egy ilyen utazás során jött rá, hogy most azért nem mer anyagi bőségben élni, mert egy régi életében a gazdagságáért, életével fizetett. Pedig a tudása és a lehetőségei is adottak voltak a jelenben egy jobb élethelyzethez. De tudat alatt félt, hogy a sok pénzért életével kell fizetni. Miután kiderült számára elakadásának előző életbeli oka, tudat alatti félelme, mellyel akadályozta a pénz beáramlását, hamarosan megindultak ezek a bőség-energiák az életében. Olyan anyagi helyzetet vonzott be, amit megérdemelt jelenlegi tudása és tettei alapján.

De például egyik tanuló társam számára egy ilyen idő-utazás alkalmából nagyon durva dolgok derültek ki. Nem részletezem, mert nem kaptam rá felhatalmazást, de előző életbeli tettei miatt lett most egy nagyon értelmes, ám szinte mozgásképtelen gyermeke. Ugyanakkor a jelenben megkapta a lehetőséget, hogy helyrehozza régi hibáit és életét a gyógyításnak szentelje. Ő elég erős volt szembenézni régi tetteivel. Annál fejlettebb volt spirituálisan, hogy a sorsot okolta volna gyermeke állapotáért, ezért kutatta az okokat. Szinte megnyugodott, mikor megtudta gyermeke miért lett olyan, amilyen. De ha nem tudott volna megbirkózni ezekkel a karmikus történésekkel, akár mentális problémái is lehettek volna.

Volt olyan eset is, amikor valaki spontán emlékképek alapján tudta, hogy akit feleségül kíván venni, egy előző életében nem mentette meg az életét, pedig megtehette volna. De mivel a sorsunkat nem kerülhetjük el, hiába „látta” kit vesz el, a szerelem győzött és mégis megházasodott. Természetesen jelen életében az asszony nem ártott neki, kölcsönös volt a szerelem, de 14 év múlva, váláskor a férj anyagilag nagyon „elbánt vele”: tudatalatti emlékei miatt megfizettette vele karmikus adósságát. Az asszony pedig harc nélkül tűrte, nem tett semmit ellene. Senki sem értette miért nem harcol. Ő viszont valószínűleg tudat alatt tisztában volt vele, most letudta előző életbeli karmikus tartozását volt férje felé.

Úgy gondolom nagyon hasznos ez a terápia, de csak okkal induljunk múltunk megismerése felé. Ne kutakodjunk ok nélkül, kíváncsiságból a múltban.

Úgy gondolom nagyon hasznos ez a terápia, de csak okkal induljunk múltunk megismerése felé. Ne kutakodjunk ok nélkül, kíváncsiságból a múltban. Ha pedig mégis elindulunk és azt vesszük észre, hogy bár jó szakemberhez fordultunk nem működik, mert a titok, titok marad – gondoljuk végig, hátha még nem vagyunk elég erősek a hírek feldolgozására.

Olvass többet Tolnay Erzsébet mandaláiról a mandalakepek.blogspot.com oldalon


A cikk angol változata: Hypnotic Regression: Is It Possible and Are We Allowed Hypnotising Everyone?

Facebook Comments