ANYAFÖLD

Sok ősi civilizáció hitte úgy hogy, az anyaföld egy élőlény vagy valamilyen életforma. A föld elemeiből vagyunk teremtve és a bolygónk kapcsolatba hozható az emberiség születésével. A földünk bőséges táplálék forrás és ételt nyújt, ezért nem meglepő, hogy sokan anyaföldnek hívják.

Mi szimbiózisban élünk a földel és alkalmazkodtunk a bolygónk életciklusához (nappalok,éjszakák,évszakok,árapály jelenség stb.). A bolygónk folyamatosan változik, nemcsak a felszínen, de a lábunk alatt is. Különböző elméletek léteznek a kontinensek kialakulásáról, az evolúcióról és a különböző jelenségekről. Összevetve ezt a földünk életkorával (vagy az univerzuméval), mi csak nagyon rövid ideje tanulmányozzuk a földet így nem tudjunk pontosan hogyan működik a bolygónk.

Sok embernek nehezére esik megérteni, hogy ez a hatalmas tömeg él. Ennek egyik oka hogy nagyon korlátozottak az ismereteik a különböző életformákról és a különböző erőkről, energiákról melyek az életformákat létrehozzák. Sajnos az emberiség többsége olyan életet él ami elválasztja a természettől. Ezért nem meglepő, hogy sokan nem tudják felismerni kapcsolatunkat az anyafölddel. Nemcsak fizikailag kötődünk ehhez a bolygóhoz. Karmikus kapcsolatunk is van ezzel a hellyel. Ami azt is jelenti, hogy energetikailag is kapcsolódunk. A mi mágneses terünk vagy auránk (amelynek vannak meridián és csakra pontjai) folyamatosan a föld mágneses terének a hatása alatt áll, amely mindig pulzál. A mi anyaföldünknek is van aurája és vannak különböző meridiánjai, úgymint Hartmann és Curry energiaháló és Lee vonalak stb. Vannak csakra pontok is. Ezeken a szakrális helyeken régi épületek (pl. piramisok ,templomok) találhatók.

Ezek a láthatatlan energiák sok szempontból befolyásolják életünket. Hatással vannak a biológiai óránkra, egészségünkre, hangulatunkra, érzelmeinkre és gondolkodásunkra. Bizonyos mértekben már más bolygók is befolyásolnak minket a (földön keresztül). Gondoljunk a csak a hold hatására a földre ill. ránk (pl. árapály, elméletileg a hold ciklusa és a nők menstruációs ciklusa között is összefüggés van) vagy pedig a horoszkópra.

A kapcsolatunk az anyafölddel hasonló mint a saját édesanyánkkal. Nemcsak fizikailag táplálnak minket, de sok más szempontból is kapcsolódunk. Lehetnek ” jó” vagy „rossz” napjaink, süthet a nap, vagy eshet az eső, de azok akik „közelebb” vannak az anyaföldhöz általában egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak. Ha több időt töltenénk a természetben több pozitív hatás érne minket. Számos tudományos kutatás bizonyítja hogy azok az emberek akik több időt töltenek a természetben, azok sokkal egészségesebbek mint azok akik betondzsungelben töltik napjaikat. Van egy olyan gyógymód amelynek a neve Ecotherapy, ez egy olyan gyógymód amely a természetet használja eszközként, hogy kezelje a depressziót, javítja a mentális egészséget és a jólétet. Egyre több bizonyíték van arra, hogy kapcsolat van a biodiverzitás és az egészség között, habár a földel és környezetünkkel való kapcsolatunk valódi lényegét nehéz logikusan leírni vagy tudományosan megmagyarázni. Ezenfelül, sok spirituális tanító azt állítja, hogy az emberi élet egy valódi ajándék, mivel rendelkezünk olyan képességekkel és készségekkel amelyek szükségesek a spirituális fejlődéshez, amivel más életformák nem rendelkeznek. Tehát nagyon hálásnak kellene lennünk nemcsak anyánknak, hanem földanyánknak is hogy itt lehetünk ezen a bolygón.

A cikk angol változata: Mother Earth: The Best Place You Can Be

Facebook Comments