HA A PÁCIENSNEK NINCS „HITE” A POZITÍV GONDOLATOK HATÁSOSSÁGÁBAN

Kezelések során többször találkoztam ezzel a mondattal „én hiszek neked, de nem tudom elképzelni, hogy ez rám is hatna”.

Ilyenkor azt kérdőjelezik meg, hogy a kopogtatós módszerrel – a pozitív gondolatok bekopogtatásával az energia rendszerbe – meg lehet gyógyulni. A kliens meg van róla győződve, hogy az ő agyára biztos nem hatnak ezek a pozitív mondatok. Ekkor jönnek a próbálkozások. Ha azt gondolod, hogy csak egyszerűen nem hisz a spirituális dolgokban.. hosszan mesélsz róla mennyi szemmel nem látható dolgot tapasztalt már az életben – amiből az következik, hogy nemcsak látható dolgok vesznek minket körül.

Elmondod, hogy pl. agykontrollban is olyasmit képzelt el, ami még nincs… és egyszer csak az agya valóra váltotta – ha agykontrollos az illető. Meditatív állapotban is hihetetlen dolgokat táplálunk a fejébe és valóra válik – ha szokott meditálni és arról jó véleménye van. De van, aki egyszerűen nem hisz a pozitív mondatok hatásának – mert ő aztán kivétel, őt aztán nem befolyásolja semmi. Negatív alaptermészete miatt azt gondolja, ő a kivétel, akire nem hat a jó, csak a rossz, amiben születése óta tapicskol és amiben hisz. Nekik szinte sosem jut eszükben semmi jó az életükben, csak negatív dolgokat tudnak felsorolni. Ezen az alapvető negatív hitrendszeren tényleg nehéz áttörni. Ha jól kikérdeztük, megismertük, akkor tudjuk őket szembesíteni a jó történéseikkel. Ilyenkor jön az, hogy „ja, ezt el is felejtettem”. Ugyanis a jó dolgokat tényleg nem veszi észre, ő a negatívra fókuszál. Így az élet jó pillanatai/évei el is illannak mellette tudatosodás nélkül.

A legmeglepőbb a következő eset volt. Már több kezelésen is túl voltunk, de még mindig nem hitte az alany, hogy a jó dolgok sulykolása rá is hatnak, biztos ő a kivétel. Majd egyszer csak a következő mondat hagyta el a száját: „tényleg, ha már rájöttem, hogy az eddigi életemet az tette tönkre, hogy családom tagjai (X és Y) folyton negatívan nyilatkoztak rólam, folyamatosan a földbe döngöltek, semminek nyilvánítottak, akkor ez fordítva is kell, hogy működjön. Akkor a jó dolgok folyamatos ismétlése is kell, hogy hasson rám, kell, hogy elhiggyem, hisz látom, hogy a rossz tökéletesen működött.” Hogy miért épp most „kapcsolt” ? Talán most jött el gyógyulásának ideje. Amíg ez a megfelelő idő el nem jött, már az alapoknál elakadt, nem hitte el, hogy a jó is hat az emberre, nemcsak a folyamatos megalázás. Elhitte a rosszat magáról, mivel nap mint nap értéktelennek nyilvánították.

Facebook Comments