A MEGBOCSÁTÁSRÓL

Sokat olvashatunk arról, hogy nagyon sok betegségünk, testi fájdalmunk múlna, ha képesen lennénk a megbocsátásra. De a hogyanról nem sokat tudunk. A hétköznapi megbocsátás, mely elhatározásból, vagy vallási okból indul, nem mindig megy. Miért? Mert nem értjük miért tették ezt velünk. A célravezető megbocsátás a megértésen alapul. Ha megtudom, hogy miért követték el ellenem a bűnt. De ehhez spirituálisan kell gondolkodni. Az első, hogy tudatosítsuk magunkban, ezt a storyt sajnos mi írtuk magunknak.

Ha hiszel a spirituális törvényszerűségekben, elvekben sokkal könnyebb lesz megérteni a helyzetedet. Ugyanis leszületés előtt írtál magadnak egy tervet, hogy itt a Földön milyen emberi érzelmet akarsz megtanulni lelked fejlődése érdekében. Ez pedig csak úgy megy, ha negatív megtapasztalásaid vannak. Hogy tudnál tanulni az önbecsülésről, vagy a szeretetről ha nincs ilyen probléma az életedben. Ami megvan, azzal nincs dolgod, azt természetesnek veszed, de a hiányát észreveszed. A hiánya fog arra az útra vezetni, hogy dolgozz a témán. Tehát megírtad a történetedet, pld. a szeretettel kapcsolatban és ehhez „szerződtettél” családot, barátokat, szerelmet, akik ebben a témában fognak téged segíteni. De sajnos azzal tanítanak, hogy nem kapsz tőlük elég szeretetet. Ha belátod, vagy elhiszed, hogy a történetedet te írtad, már nincs is miért haragudnod a környezetedre. Hiszen csak azt tették, amit megírtál nekik, amire szerződtetted őket. Sőt, ha tudomásul veszed, hogy az ő viselkedésük „tanít” téged, inkább köszönetet kellene mondani nekik, hogy részt vállaltak a tanulásod folyamatában, gyógyító táncot jártak veled. Mennyivel könnyebb egy szeretetteljes szerepet játszani. De te olyan szerepet osztottál rájuk, amely Téged tanít, nekik pedig szintén nem könnyű „eljátszani”.

A megértés után már sokkal könnyebb lesz a megbocsátás. Ha tudod, ezt Te akartad, ezt Te írtad. Persze, ha nagy a trauma nem várja el senki sem, hogy a világi életben oda menj és gratulálj a „tettesnek”. De saját magadon segít, ha spirituális szinten megbocsátasz neki. Ekkor megindulsz a gyógyulás útján.

Facebook Comments