AZ ÖNBECSÜLÉSRŐL

Spirituális megközelítésben önbecsüléshiányról akkor beszélünk, ha az egyén sokkal kevesebbnek képzelni magát a valóságnál. Pedig a legfontosabb, hogyan vélekedünk magunkról. Ezt a vélekedésünket, ezt az energiát küldjük ki aztán a külvilágba, mellyel mintegy céltáblává téve magunkat környezetünk számára. Ebbe a negatív elképzelésbe vastagon besegít a környezet, aki szintén ezt sugározza felé: kevés vagy! Ha kevésnek érzi magát valaki, a külvilág véleménye szerint értékeli magát. Az önbecsülés hiányos ember roppant érzékenyen reagál az őt ért kritikára. Akár a legenyhébb kritikára is letaglózva érzi magát.

Amennyiben életedben sorozatosan találkozol olyan személyekkel, akik az önbecsülésed megtiprására törekednek valószínűleg életfeladatként vállaltad ezt. A tanulás lényege, hogy jobban becsüld magadat, értékén kezeld azt, aki vagy és ne hagy magad eltiporni sem átvitt értelemben, sem a valóságban. Még biztosabb lehetsz abban, hogy ezt a témát „vállaltad” leszületés előtt, ha megnézed a születési kódodat. Ez nem számmisztikai eljárás! Egyszerűen add össze születési évedet, hónapodat, napodat egészen addig, míg egyjegyű számot nem kapsz. Tehát például egy 33-as eredmény tagjait ismét összeadod, a végeredmény 3+3=6 A kódod tehát 33/6 lesz. A kódot megnézve, amennyiben 3-as, vagy 9-es lesz benne, biztos, hogy az önbecsüléssel kapcsolatos az életterved. Ebben az esetben a szülő/szülők, barátok, szerelmek közül nagyon sokan lesznek, akik sorozatosan le akarják tiporni az önbecsülésedet. Ahelyett, hogy támogatnának, leszólnak, esetleg megaláznak. Ezt sajnos Te írtad meg magadnak. Az, hogy erre leszületés után már nem emlékszünk, az pech. De akár a számokból, akár az ismétlődő eseményekből hamar rájöhetsz, hogy „életfeladat”. Ezeket az embereket, feladatokat persze csak addig kapod, amíg rá nem jössz az ismétlésekre, és meg nem tanulod magadat jobban becsülni.

Erre spirituális gyakorlatok is vannak, de már a felismerés is sokat segít. Ennél jobban segít a szembenézés, a pozitív jövő kép elképzelése és annak bekopogtatása, hogy „szeretem és becsülöm magamat, mások is szeretnek és becsülnek engem”! Tehát nem kell, hogy egy életen át felmosórongyként bánjanak veled. NE ENGEDD!

Facebook Comments